Северен поток 2 е предназначен да заобиколи Украйна, което е

...
 Северен поток 2 е предназначен да заобиколи Украйна, което е
Коментари Харесай

Северен поток 2 има политически, а не търговски цели

  " Северен поток " 2 е предопределен да заобиколи Украйна, което е политическа цел, а не комерсиална. Също по този начин енергийният план ще доставя Югоизточна Европа през Германия, като това не се прави единствено с търговски съображения. Това сподели Петър Попчев, някогашен посланик, в предаването „ Светът е бизнес “ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Николай Кръстев.   „ Това нямаше да се случи, в случай че беше призната друга концепция на енергийния съюз – всички доставки в Европа да са на една цена. Но точно страните, които вземат участие в плана, не одобриха това. „ Северен поток “ 2 не беше трансфорат в план, който да балансира ползите на страните от Северозападна Европа и Източна Европа. Това е проблем, който би трябвало да се позволи от Германия “.   Попчев изрази позиция и по тематиката за глобите на Съединени американски щати против Русия.„ Някои анализатори предизвестяват, че глобите са прекомерно тромаво оръжие. Поради това не може да се чака, че посредством глобите ще бъдат развалени руско-американските връзки “.
Конфигурацията на външната политика на Съединени американски щати наподобява комплицирана. Американският президент е мощен, убеден, самоуверен и тесногръд, като счита, че водената от него външна и вътрешна политика се харесва на гласоподавателите, сподели още Попчев.

Дипломатът даде и своята прогноза за връзките сред Европейския съюз (ЕС) и Съединени американски щати.

„ Смятам, че Брюксел и Вашингтон ще продължат стратегическото си съдействие, като Съединени американски щати надали ще способства за разпаденето на Европейски Съюз, каквито очаквания имат съперниците на икономическата общественост “.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР